Autobestuurder (20) met helikopter afgevoerd na zwaar verkeersongeval in Gistel

Zo'n 600 meter verder in de Zevekotestraat gebeurde een tweede ongeval. © DJ
Redactie KW

Langs de Zevekotestraat in Gistel gebeurde zondagmorgen even voor 10 uur een zwaar verkeersongeval.

Een autobestuurder verloor er op het gladde wegdek de controle over het stuur. De wagen begon te slippen en knalde tegen afsluiting langs de baan. De bestuurder werd zwaargewond met de MUG-helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Langs de Zevekotestraat gebeurde zondagmorgen even voor 10 uur een zwaar verkeersongeval.
Langs de Zevekotestraat gebeurde zondagmorgen even voor 10 uur een zwaar verkeersongeval.© SJ

Zowat 200 meter verder in de Zevekotestraat gebeurde er eerder een ongeval. Een wagen begon er eveneens te slippen op het gladde wegdek en belandde tegen een boom. De bestuurder raakte lichtgewond.

De bestuurder werd met de helikopter afgevoerd.
De bestuurder werd met de helikopter afgevoerd.© JTV

De bestuurder die zwaargewond raakte, was net het eerste ongeval gepasseerd. Een deskundige van parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken en besloot dat er geen ander voertuig betrokken was, het eerste ongeval heeft hier dus wellicht niets mee te maken. De bestuurder verkeert in kritieke toestand. Het gaat om een man van 20 jaar uit Koekelare.

Een foto van het eerste ongeval.
Een foto van het eerste ongeval.© JTV

Op de plaats van beide ongevallen lagen heel wat afgevallen bladeren en klodders slijk op de baan. Of dat de oorzaak is van beide slippartijen moet een verkeersdeskundige uitmaken. Door het ongeval was de Zevekotestraat tussen Sint-Pieterkapelle en Gistel urenlang afgesloten voor alle verkeer.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier