Auto’s rijden zich vast in werken Aartrijksesteenweg in Jabbeke

Bestuurder Joachim Nijs uit Brugge moest in de werkenzone uitwijken voor drie kinderen op de fiets en raakte met zijn auto vast naast de weg. © IN
Ilse Naudts

Joachim Nijs uit Brugge reed zich gisteren hopeloos vast in de werkenzone aan de Aartrijksesteenweg in Jabbeke. Gelukkig schoten buren uit de Zerkegemstraat en de wijk Hoge Akker te hulp om zijn auto weer op de betonstrook te krijgen.

De werken aan de Aartrijksesteenweg in Jabbeke maken het lastig om de buurt te bereiken. Al verschillende bestuurders reden zich vast in de werkenzone. “De omleiding is niet duidelijk aangegeven“, vinden de buren. “Zeker voor wie de weg hier niet goed kent, is het bijna onmogelijk te vinden hoe je moet rijden.”

Uitgeweken voor kinderen

Dat ondervond ook Joachim Nijs uit Brugge. Hij moest gisterenavond omstreeks 19 uur een pakje ophalen in de wijk Hoge Akker. Die is uitsluitend te bereiken via de Aartrijksesteenweg. En daar is slechts een verharde rijstrook berijdbaar. “Op die rijstrook kwamen drie kinderen aangefietst“, legt Joachim Nijs uit. “Ik heb zelf een dochtertje van twee. Met kinderen neem je geen risico, vind ik. Dus ik wou heel voorzichtig zijn en ik week uit. Net iets te ver, waardoor mijn rechtervoorwiel naast de verharding belandde.” De put naast de weg ligt zo’n 20 centimeter lager, dus de onfortuinlijke bestuurder kon geen kant meer op.

Buren Davy Monteyne en Ludovic Vigneron helpen Joachim Nijs met het aandragen van betonblokken om onder het voorwiel te stapelen.
Buren Davy Monteyne en Ludovic Vigneron helpen Joachim Nijs met het aandragen van betonblokken om onder het voorwiel te stapelen.© IN

“Dit is al zeker de derde auto die hier naast de weg belandt”, zegt Sylvia Tamsin uit de wijk Hoge Akker. Zij hielp om enkele sterke buren op te trommelen om Joachim Nijs te helpen. De buren vonden in de werkenzone palletten en betonblokken. Met een krik brachten ze de auto omhoog, waardoor ze onder het wiel betonblokken konden stapelen. Zo kon de auto uiteindelijk toch vrijgemaakt worden. “Ik ben jullie allemaal ongelooflijk dankbaar”, zei Joachim. “Is er hier een café in de buurt, dan trakteer ik.” Dat wimpelden de buren weg. “Wij zouden ook geholpen willen worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier