Auto mist bocht en ramt gevel in Roeselare, chauffeur slaat op de vlucht

Redactie KW

Een bestuurder nam de ‘onthaalruimte’ van de Vrije Middelbare School iets te letterlijk. De chauffeur testte positief op drugs en alcohol.

Zaterdagnamiddag heeft een bestuurder de bocht langs de Arme Klarenstraat gemist. De auto ramde de gevel van de Vrije Middelbare School en hierbij sneuvelde de vooruit van het gebouw.

De twee inzittenden – mannen uit de streek, aldus het parket – probeerden de benen te nemen, waardoor het tot een schermutseling kwam met de politie. Hierbij raakte één agent lichtgewond. Bij het ongeval liep één van de inzittenden ook lichte verwondingen op. De chauffeur, een 24-jarige man uit Roeselare, testte ondertussen positief op drugs en alcohol. Zijn passagier was een 20-jarige man uit Langemark-Poelkapelle.

Het duo moet zich op 14 september voor de correctionele rechtbank in Kortrijk verantwoorden. Ze worden verdacht van rijden onder invloed, weerspannigheid en drugsbezit, aangezien in de wagen ook een kleine hoeveelheid amfetamines en cannabis werd aangetroffen.

De brandweer kwam ter plaatse om het puin op te ruimen.

(JB/JL – foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier