Auto botst tegen paal in Bredene, slachtoffer niet meer in levensgevaar

Het voertuig raakte compleet verhakkeld door het ongeval. © GF
Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag gebeurde er omstreeks 00.25 uur een zwaar verkeersongeval op de Koninklijke Baan in Bredene.

De politie van Bredene/De Haan, de brandweer en de ambulance waren snel ter plaatse. Een Peugeot Traveller die uit de richting van Oostende kwam, belandde om onbekende redenen op de tramsporen in de middenberm en knalde daarna tegen een luchtlijnpaal van de kusttram. De bestuurder, een 42-jarige man uit De Haan, zat door het ongeval in zijn voertuig gekneld.

De hulpdiensten hadden heel wat moeite om de bestuurder uit het wrak te bevrijden. Dat lukte uiteindelijk na bijna anderhalf uur. De zwaargewonde man werd overgebracht naar het Henri Serruysziekenhuis in Oostende. Hij verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar.

Het voertuig raakte compleet verhakkeld door het ongeval. Het motorblok werd eruit gekatapulteerd en lag enkele tientallen meters verder. De zware luchtlijnpaal, waar de tramlijnen aan vasthangen, stond scheef door de impact van het ongeval. Ook de permanentiedienst van De Lijn moest ter plaatse komen om de schade aan de infrastructuur op te meten en de nodige maatregelen te nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier