Asbest ontdekt in uitgebrande loods in Waregem

02/06/17 om 13:01 - Bijgewerkt om 13:01

Een gespecialiseerd labo heeft woensdag stalen genomen in en rond de uitgebrande loods in de Henri Lebbestraat in Waregem. De resultaten tonen dat er plaatselijk sprake is van enige concentraties asbest. De site moet nu zo snel mogelijk gesaneerd worden.

Asbest ontdekt in uitgebrande loods in Waregem

Op maandag 29 mei brandde een loods van een hoeve in de Henri Lebbestraat uit. Het gebouw kon niet meer gered worden en is volledig afgebrand. Een gespecialiseerd labo analyseerde ondertussen enkele stalen en stelde vast dat er sprake is van asbestresten. De hele site wordt verplicht afgesloten en alle materiaal en resten moeten zo vlug mogelijk verwijderd worden door een gespecialiseerde firma. Alle niet beschadigde objecten moeten ook grondig afgespoeld worden. De problemen situeren zich op de site zelf. Voor de omgeving is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Er wordt wel aan bewoners in de omgeving gevraagd om gewassen en andere objecten grondig te spoelen met water.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!