Arbeidsongeval in Beernem: twee gewonden bij instorten van betonnen vloer

Redactie KW

Het arbeidsongeval gebeurde even na 16 uur in de Sint-Jorisstraat in Beernem.

Twee arbeiders raakten donderdagmiddag gewond toen een tussenverdiep van het gebouw waarin ze aan het werk waren in Beernem naar beneden kwam. De werf werd verzegeld en een expert zal nu nagaan of er verder gebouwd kan worden of niet. De feiten gebeurden op een werf in de Sint-Jorisstraat in Beernem. Daar is men momenteel een industriegebouw aan het optrekken. Het gaat om een groot geraamte met tussenverdiepingen. Maar bij het plaatsen van de gewelven op de derde verdieping ging het fout. Het plafond van de tweede verdieping of de vloer van de derde kwam plots naar beneden.

Twee werknemers deelden daarbij in de klappen. De Roemeense mannen raakten uiteindelijk slechts lichtgewond door het voorval. Zij werden ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, maar zouden dat al opnieuw mogen verlaten hebben.

Stuk van torenkraan gevallen?

Het parket van Brugge werd verwittigd en stuurde een deskundige ter plaatse. Het gebouw werd dan ook voorlopig verzegeld tot die zijn bevindingen klaar heeft. De brandweer van Oostkamp besliste na de feiten al om de site af te bakenen. “Om experten de kans te geven om te bekijken of het allemaal nog stabiel genoeg is”, zegt Paul Verstringhe van de Oostkampse brandweer. “Het is nu aan ingenieurs om de stevigheid na te gaan.”

De precieze oorzaak van de instorting is nog niet helemaal duidelijk. Maar er wordt vermoed dat er een stuk van een torenkraan naar beneden kwam, waardoor de gewelven instortten. “Op de werf zelf konden we niet komen om veiligheidsredenen, maar er leek een soort bak van een torenkraan te liggen”, zegt Paul Verstringhe. “Mogelijk kwam die naar beneden en is dat tussengewelf daardoor gevallen.”

Wanneer de werf opnieuw vrijgegeven wordt of hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. “Voorlopig is het alleszins nog niet vrijgegeven”, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de lokale politie Het Houtsche. “Het is wat dat betreft wachten op de bevindingen van de parketdeskundige. Die kwam kort na het ongeval ter plaatse.”

(TLG – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier