Arbeiders lopen ernstige brandwonden op na ontploffingen bij AVL Metal Powders in Kortrijk

04/05/17 om 12:57 - Bijgewerkt om 21:17

In het vezelbedrijf vonden donderdagmorgen drie ontploffingen plaats.

Arbeiders lopen ernstige brandwonden op na ontploffingen bij AVL Metal Powders in Kortrijk

© avlmetalpowders.com

Donderdagmorgen ontstond brand aan twee kleine silo's op de bedrijfsterreinen van de firma AVL Metal Powders in de Elleboogstraat. Werknemers merkten het vuur op en gingen polshoogte nemen, maar werden op dat ogenblik verrast door een drietal explosies. Twee arbeiders liepen hierbij brandwonden op en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Enkele uren later mochten de gewonde arbeiders terug het ziekenhuis verlaten.

De brandweer snelde ter plaatse en dekte de brandende silo's af met zand. "Hierdoor is de zuurstoftoevoer naar de silo's afgesloten waardoor we ze gecontroleerd kunnen laten uitbranden. De rest van de dag bleef daarom een brandwacht ter plaatse om de situatie op te volgen", legt persofficier Chris Deryckere van Fluvia uit. Door de brand liggen de activiteiten in een deel van het bedrijf stil, andere afdelingen konden kort daarna hun activiteiten hervatten. Het arbeidsauditoraat stuurde een specifieke inspectieploeg ter plaatse om de precieze oorzaak en omstandigheden van de brand te achterhalen.

(NDZ)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!