Anzegem opent rouwregister voor aan spoorwegovergang verongelukte Nathan

Nathan verongelukte woensdagmorgen in Anzegem. © (Foto WD)
Redactie KW

De inwoners zijn zwaar aangeslagen na de tragische dood van de 11-jarige Nathan, die woensdag aan een spoorwegovergang het leven liet.

Bevolking, gemeentebestuur, de Vrije Basisschool en de voetbalploeg SV Anzegem delen in het grote verdriet. In het gemeentehuis werd een rouwregister geopend dat tot dinsdag blijft liggen. Het rouwregister kwam er na samenspraak tussen de ouders en de gemeente. Op die manier krijgen de ouders ook de kans om het enorme verlies sereen te verwerken. Waarnemende gemeentesecretaris Sonja Nuyttens was bij de eerste om het register te ondertekenen.

In de Vrije Basisschool werd een rouwhoekje ingericht. Er wordt les gegeven maar als de kinderen het moeilijk krijgen gaan de boeken aan de kant. Er werd ook gezorgd voor een rouwdoos. Op die manier kunnen klas- en schoolgenootjes hun gevoelens uiten. De doos wordt later aan de ouders bezorgd.

Ook bij voetbalploeg SV Anzegem reageert men met verslagenheid. Nathan speelde er vanaf zijn zevende jaar. Veertien dagen geleden nam men afscheid van ploegafgevardigde Jelle Vanhoutte, vijf jaar geleden werd speler Ramses Vanhulle doodgereden in de Statiestraat en overleed een speler in zijn slaap door een hartfalen. De rouwdienst van Nathan vindt plaats op woensdag 17 juni om 10u.30 in de Sint-Theresiakerk van de Heirweg. (WDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier