Algemeen rijverbod voor vrijgelaten Aartrijkse aanrijder van fietsster Saar (15) uit Gits

© Foto Kurt
Jean Pierre Terryn

De raadkamer van Kortrijk heeft Miguel V. uit Aartrijke, de aanrijder van Saar Gevaert uit Gits, vrijgelaten onder voorwaarden.

Zo geldt voor de Aartrijkenaar een algemeen rijverbod. Voorts moet de 31-jarige lasser zich laten behandelen voor alcoholgebruik en zich ter beschikking houden van de justitieassistent. Het openbaar ministerie ging niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

Miguel V. doet sinds kort ook een beroep op een andere advocaat. Aanvankelijk liet hij zich bijstaan door meester Herman Baron uit Ieper. Die is opgevolgd door meester Frederik Vandenbogaerde uit Roeselare. Miguel V. zat sinds 18 december in de cel wegens onopzettelijke doodslag, gecombineerd met vluchtmisdrijf.

Kapotte voorruit

Fietsster Saar Gevaert werd op donderdagavond 17 december vorig jaar rond 18 uur bij het oversteken van de Bruggesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Koolskampstraat in Gits aangereden door Miguel V. Het 15-jarig meisje was op weg naar huis in Gits. Ze bezweek kort daarna aan haar verwondingen in AZ Delta in Roeselare.

De aanrijder zag niet naar haar om. Ook al liep zijn tweedehands Land Rover Freelander door de klap averij op, onder meer een kapotte voorruit, toch vervolgde hij zijn weg naar zijn woning in Aartrijke.

Thuis gekomen mocht hij het zijn partner uitleggen waar de schade aan de pas aangeschafte 4X4 vandaan kwam. Miguel V. verzon ‘dat hij een ongelukje had gehad’. Plots was een andere auto voor hem opgedoken en een lichte tik was niet te vermijden. Nog naar eigen zeggen reed hij door omdat zijn verzekering niet in orde was.

Wroeging

Later op de avond zijn Miguel V. en zijn partner zelf nog op internet op zoek gegaan of ze wat konden vinden van een ongeval langs de Bruggesteenweg. Tot ze het verschrikkelijke ongeval aanklikten: een jonge fietsster was er aangereden, de bestuurder zag niet naar haar om en was doorgereden. Miguel V. kreeg wroeging en stapte samen met zijn partner rond middernacht naar de politie in Roeselare om zich aan te geven.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier