Alerte voorbijganger merkt brandende frietketel in woning in Oostrozebeke

Redactie KW

Maandagavond heeft het alerte optreden van een voorbijganger een gezin uit Ettingen in Oostrozebeke behoed van een grotere woningbrand.

Op maandagavond rond 18 uur is er brand uitgebroken in een gelijkvloerse woning van een appartementsblok op Ettingen 54. Het was voorbijganger Ronny Tytgat die door het venster van de woning wat vlammen en een fikse rookontwikkeling had opgemerkt. Hij alarmeerde meteen de hulpdiensten en de brandweer.

De bewoners, die thuis waren, hadden de brand niet onmiddellijk opgemerkt. De brandweer van Ingelmunster en Meulebeke waren vlug ter plaatse en konden erger voorkomen. Er waren ook nog twee hondjes in de woning maar die werden door de Meulebeekse brandweer naar buiten gehaald. Ze waren ongedeerd.

Onderluitenant brandweerofficier Steven Bourgeois wist te vertellen dat de schade beperkt bleef tot de keuken. De brandweer kon gelukkig het brandje blussen met een poederblusser, zodat de woning geen waterschade opliep. De rokende frietketel werd door de brandweer naar buiten gebracht.

(CLY- Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier