Agenten redden bewoners uit brandende woning in Roeselare, echtpaar wel nog in levensgevaar

Foto JB © Foto Jos
Redactie KW

Twee inspecteurs van de interventiedienst van de PZ Riho (Roeselare – Izegem – Hooglede) hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee bewoners uit een brandende woning in de Vierwegstraat in Roeselare gered.

Het was de 11-jarige dochter van het echtpaar, die op haar slaapkamer wakker werd van de prikkelende rook. Het meisje liep naar beneden en zag haar ouders liggen. Ze riep om hulp bij geburen en die alarmeerden de hulpdiensten. Een politiepatrouille kwam eerst aan bij de plaats van het onheil.

De woning langs de Vierwegstraat was intussen in een dikke rook gehuld. Beide politieagenten slaagden erin om de man naar buiten te slepen, maar de vrouw, die in een ziekenhuisbed lag, kon moeilijk verplaatst worden. Samen met de toegesnelde brandweer kon men ook de vrouw uit haar ziekbed lichten en naar buiten brengen.

Agenten ook naar ziekenhuis

Ondertussen werd de politieagente bevangen door de rook en haar mannelijke collega bezeerde zich aan de rug bij de redding van het echtpaar. Die laatsten werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Ook beide agenten werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht maar konden ondertussen huiswaarts keren.

In de loop van woensdag was het levensgevaar van beide ouders nog niet geweken. Het Parket van Kortrijk stuurde woensdag een deskundige naar de plaats van de ramp, die door een andere patrouille werd bewaakt. Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het vuur is ontstaan, maar naar verluid zou papier vuur hebben gevat.

(FJA/Jos)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier