Actiegroep plant op 1 september actie op ‘kruispunt des doods’

Initiatiefnemer Christophe Vanderplancke samen met Tonny Verbeeck, de vader van Joeri Verbeek die op 23 april 2015 zelf het slachtoffer werd van een dodehoekongeval op het kruispunt en nog steeds aan het revalideren is. © BRU
Redactie KW

Op zaterdag 1 september vindt er in Kuurne een protestactie plaats op het kruispunt van de Brugsesteenweg met de R8.

Initiatiefnemer is Christophe Vanderplancke, die uitlegt waarom hij actie wil ondernemen. “Het kruispunt Brugsesteenweg-R8 heeft recent weer een slachtoffer geëist, dit keer met fatale gevolgen. Na het ongeval met onze Joeri (Verbeeck, red.) werd beloofd om er werk van te maken en er snel voor te zorgen dat dit een veiligere plek zou worden. Nu meer dan 3 jaar later en reeds een hele lijst ongevallen merk ik dat er daar nog steeds niets aan veranderd is.”

“Daarom heb ik besloten om deze plek eens grondig in de kijker te zetten en onze ministers erop te wijzen dat het meer dan dringend is dat er daar iets gebeurt. Mijn doel is om het kruispunt gedurende een bepaalde tijd te blokkeren door middel van een zitactie met zoveel mogelijk personen.” De actie is gepland voor zaterdag 1 september om 16 uur.

Burgemeester doet mee

Een van de komende dagen zit Christophe Vanderplancke ook samen met burgemeester Francis Benoit (CD&V). Die vindt het een mooi initiatief. “Ik hou 1 september alvast vrij om op een positieve manier mee actie te voeren. In het kader van het project K-R8 zijn er al aanpassingen voorzien. Uitvoering voorzien in februari 2019“, aldus Francis Benoit, die benadrukt dat alle kruispunten van de R8 extra aandacht inzake veiligheid verdienen.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier