Aantal ongevallen met slachtoffers daalt sterk in West-Vlaanderen, maar...

08/06/16 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

... het aantal dodelijke slachtoffers bij ongevallen met vrachtwagens is tijdens de eerste maanden van 2016 wel toegenomen.

Aantal ongevallen met slachtoffers daalt sterk in West-Vlaanderen, maar...

Dat blijkt uit de laatste verkeersveiligheidsbarometer van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), die woensdag werd bekendgemaakt.

In de eerste 3 maanden van 2016 vielen er 13 verkeersdoden te betreuren in West-Vlaanderen. Dat zijn er twee minder dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Het aantal letselongevallen is gedaald met 9,7%, dat is de sterkste daling van alle Belgische provincies. Er gebeurden nog 992 letselongevallen ten opzichte van 1.099 in dezelfde periode vorig jaar. Ter vergelijking, in het hele land bedraagt de daling 1,4 procent.

De grootste stijging van het aantal doden is te zien bij de ongevallen met een vrachtwagen. Aangezien er minder ongevallen werden geregistreerd, betekent dit dat de ongevallen met vrachtwagens zeer ernstig waren. "Een zorgwekkende tendens", klinkt het bij het BIVV. In West-Vlaanderen vielen verschillende doden te betreuren bij een aantal ongevallen op de E17, waar vrachtwagens inreden op files richting Frankrijk.

Globaal gezien was er een stagnering van het aantal doden ter plaatse op nationaal niveau tijdens de eerste drie maanden van 2016. Er vielen dit jaar 134 doden in vergelijking met 133 doden in het eerste trimester van 2015. Het aantal doden ter plaatse tijdens het eerste trimester blijft al vier jaar op hetzelfde niveau.

(BELGA/FV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!