Aanrijding door dronken vrouw, heeft ook zware gevolgen voor trambestuurder

Redactie KW

Voor de rechtbank kregen dinsdag beide bestuurders strenge straffen opgelegd.

Samen uit, samen thuis. Het moet zowat het motto zijn van ex-trambestuurder Peter D. (46) en Chantal M. (47). De twee moesten zich gisteren in de Brugse politierechtbank samen verantwoorden voor het veroorzaken van een dronken aanrijding op 20 juni vorig jaar in Middelkerke. De trambestuurder verloor meteen zijn job.

Chantal reed die ochtend met 2,2 promille alcohol in het bloed haar Volkswagen Eos in de vernieling tegen een tramtoestel. Opvallend: voor de bestuurder van de tram had het ongeval wel heel nare gevolgen. Peter had zélf 0,72 promille in het bloed en werd door vervoersmaatschappij De Lijn na de aanrijding op staande voet ontslagen.

“Wij kunnen het absoluut niet aanvaarden dat één van onze chauffeurs dronken achter het stuur zit”, klinkt het bij De Lijn. In de Brugse politierechtbank kreeg de aanrijding gisteren ook nog een juridisch staartje. De ex-trambestuurder kreeg bij verstek een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk en 15 dagen rijverbod opgelegd. Voor de dronken vrouw lag de straf nog een pak hoger. Ze kreeg dezelfde geldboete en één maand rijverbod, maar moet aanvullend nog een provisie betalen van 5.000 euro aan De Lijn voor de schade aan het tramtoestel. Aanvankelijk werd een vergoeding van 18.000 euro geëist door de vervoersmaatschappij.

Mijn vriend was vermist en ik wou hem absoluut gaan zoeken

De vrouw was duidelijk onder de indruk en toonde veel spijt. “Mijn vriend was vermist en ik wou hem absoluut gaan zoeken”, was haar bizarre verklaring. “Zijn ouders belden mij ongerust op en vroegen of ik wist waar hij was. Daardoor begon ik zelf te panikeren en ben ik zelf gaan zoeken.” De vrouw had er net een klein feestje opzitten en had zeer weinig geslapen toen ze om 6 uur ‘s morgens vertrok van Lissewege naar Middelkerke. “Het waren daar bierfeesten en ik dacht mijn vriend daar wel terug te vinden“, getuigt Chantal. De rit van Lissewege naar Middelkerke eindigde die ochtend uiteindelijk tegen een tramtoestel met de bekende gevolgen. De vriend kwam veilig en wel terecht.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier