Autopsie Sofie Muylle uit Roeselare wijst op een gewelddadig overlijden

Redactie KW

Zondagvoormiddag werd het lichaam van de jonge vrouw aangetroffen op de zeedijk in Knokke.

Het gaat om Sofie Muylle, een jonge vrouw van 27 uit Roeselare. Het lichaam van de vrouw werd iets voor de middag gevonden door een toevallige voorbijganger vlakbij het Lichttorenplein. Volgens bronnen bevond er zich op het strand een sleepspoor richting de zeedijk.

Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het parket communiceert later vandaag over de zaak.
Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het parket communiceert later vandaag over de zaak.© JVM

Dinsdag deelde het parket mee dat de autopsie wijst op een gewelddadig overlijden ‘door tussenkomst van derden’. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog. Er zijn nog geen arrestaties gebeurd.

Broer ook al overleden

Het slachtoffer is Sofie Muylle uit de Ardooiesteenweg in Roeselare. Haar vader Daniël had lange tijd samen met zijn echtgenote Mireille Dobbels de gekende bloemen- en plantenzaak Mirando op de hoek van de Beversesteenweg en de Koning Leopold III-laan. Moeder Mireille overleed in 1995, vader Daniël zette de zaak nog voort tot in 2014. Toen kocht een projectontwikkelaar de site over. Nu zit er een vestiging van de Duitse discounter Aldi gevestigd.

Sofie had twee broers: Stan en Lowie. Lowie overleed echter in 2009. De jongeman verdween in februari van dat jaar uit zijn woning in de Veldstraat en werd zes weken later dood aangetroffen in het kanaal. Wellicht stapte hij zelf uit het leven. Sofie Muylle was momenteel werkzoekende. Ze was sinds drie weken samen met een dertiger uit regio Brugge.

(OV/LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier