90-jarige Bruggeling staat terecht voor vluchtmisdrijf

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 90-jarige man uit Brugge moest zich vanmorgen in de politierechtbank verantwoorden voor vluchtmisdrijf na een ongeval.

De man reed in het Brugse een verkeerspaal aan toen hij zijn bocht verkeerd inschatte. Daarna reed hij echter gewoon weg in plaats van het ongeval aan te geven. De politie kon zijn identiteit achterhalen en confronteerde hem met de feiten. De man ontkende die niet. Deze ochtend verscheen hij voor de politierechtbank. Zijn advocaat was gewapend met een medisch attest waaruit blijkt dat zijn ogen – ondanks zijn gezegende leeftijd – nog in orde zijn.

“Die man heeft heel veel schrik om zijn rijbewijs kwijt te spelen”, zegt meester Judith Demeyer. “Hij gebruikt zijn wagen enkel en alleen nog maar om verderop boodschappen te doen. Maar voor hem is het wel heel belangrijk dat hij dat nog kan. Hij zei dan ook meteen dat hij een inschattingsfout maakte, maar dat dat niets met zijn ogen te maken heeft. Die zijn namelijk nog goed genoeg om met de wagen te rijden.” Een uitleg die de politierechter wel wilde aannemen. Hij veroordeelde de hoogbejaarde man tot een boete van 1.600 euro, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, en een rijverbod van vijftien dagen.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier