86-jarige bestuurder pleegt twee keer vluchtmisdrijf binnen vijf minuten

De 86-jarige kasteelheer mag zich aan een fikse geldboete verwachten. © Archief
Redactie KW

Een West-Vlaamse kasteelheer riskeert een zware geldboete voor het plegen van vluchtmisdrijf. Op amper drie minuten tijd vluchtte hij twee maal weg van een aanrijding. Op 15 juni moet hij zich persoonlijk komen verantwoorden in de Brugse politierechtbank.

De 86-jarige J.J. was op 1 juli vorig jaar op weg naar huis. Om 10u10 reed hij met zijn wagen een verkeersgeleider aan in de Heidestraat in Torhout. In plaats van te stoppen reed de man achter verder. Amper drie minuten later veroorzaakte J. even verderop opnieuw een aanrijding in de Hogestraat. Hij reed tegen de spiegel van een geparkeerd voertuig, maar bleef opnieuw niet ter plaatse.

“Mijn cliënt dacht dat er enkel schade was aan zijn eigen voertuig. Hij wou verder rijden naar huis en daar de politie verwittigen. Hij had geen enkele intentie om zich te onttrekken aan de vaststellingen van de politie. De agenten waren echter eerder bij hem dan omgekeerd”, klonk het verweer van zijn advocaat.

De kasteelheer kwam zelf niet opdagen in de politierechtbank. Volgens zijn advocaat had de man te veel schroom om voor een volle rechtszaal te verschijnen. Het Openbaar Ministerie stelde zich openlijk vragen bij de rijgeschiktheid van de 86-jarige man en vroeg meer duiding. De politierechter besliste daarop de zaak uit te stellen naar 15 juni om 11u30.

De man mag zich persoonlijk komen bewijzen en verantwoorden in de Brugse politierechtbank. “Maar mijn cliënt is zeker en vast nog in zeer goede gezondheid en meer dan geschikt om te rijden”, gaf zijn advocaat nog mee. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier