75-jarige fietster overleden na ongeval met tractor in Sint-Andries

Redactie KW

De vrouw raakte dinsdag onder de wielen van een tractor.

Een 75-jarige vrouw uit Brugge raakte dinsdag met haar fiets onder de wielen van een tractor, omstreeks 15.45 uur op het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Expresweg. De zeventiger stak daar die laatste met haar fiets over ter hoogte van fastfoodrestaurant Quick. De bestuurder van een tractor met oplegger merkte haar echter niet op en draaide de Expresweg in.

AZ Sint-Jan

De vrouw kwam onder de wielen van de tractor terecht en bleef roerloos aan één van de wielen liggen. De hulpdiensten werden verwittigd en snelden onmiddellijk ter plaatse. Zij verzorgden de weduwe en brachten haar met de MUG over naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Daar overleed ze dinsdagavond aan haar verwondingen.

Haar familie werd door de dienst slachtofferhulp van de politie op de hoogte gebracht.

De straat werd een tijdlang afgezet en het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden na te gaan. Vast staat dat de fietster vanuit de binnenstad richting Torhout reed. De bestuurder van de tractor maakte dan weer de omgekeerde beweging. De 56-jarige Torhoutenaar kwam vanuit Torhout en wilde de Expresweg links in slaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier