60-jarige motard uit Wingene verongelukt

Een motard liet het leven bij een ongeval in Lichtervelde. © Coghe
Redactie KW

Donderdagavond is een motorrijder van 60 jaar uit Wingene om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Lichtervelde.

Het dodelijk ongeval gebeurde donderdagavond rond 18 uur op het kruispunt van de Koolskampstraat met de Ringlaan rond Lichtervelde. Een motard kwam uit de richting van de nabijgelegen snelweg gereden en reed richting Lichtervelde. Op dat ogenblik kwam er een auto uit de Koolskampstraat die de Ringlaan opreed om richting snelweg te rijden. De bestuurder zou geen voorrang verleend hebben, waardoor de motard onmogelijk het voertuig nog kon ontwijken en het tot een fatale aanrijding kwam.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. In de auto vielen geen gewonden, het is niet duidelijk of er behalve de bestuurder nog andere inzittenden waren. De brandweer plaatste een tent boven de plaats van het ongeval, met daaronder het dodelijke slachtoffer en de auto. De motorfiets lag even verderop.

De politie kwam het verkeer regelen. Het verkeer, komende uit de richting van Kortemark, mocht stapvoets voorbij. Het voorbij, komende uit de richting van Koolskamp, werd omgeleid.

Recent ook echtgenote verloren

De verongelukte motard, Dirk Vanloocke uit de Wingense deelgemeente Zwevezele, is vader van een zoon. De zestiger verloor recent zelf ook al zijn echtgenote. Zijn beide ouders zijn hoogbejaard en wonen in Kortemark langs de Staatsbaan, in het verlenge dus van de weg waar hun zoon om het leven is gekomen.

(GC/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier