27 kinderen en 6 begeleiders preventief geëvacueerd van surfkamp in De Haan

Redactie KW

Iets na 20 uur woensdagavond kreeg de brandweer van De Haan/Wenduine een oproep binnen uit de Ter Bieststraat in De Haan.

In totaal 27 kinderen tussen de 6 en 16 jaar waren er samen op surf- en skatekamp in oude omgebouwde bussen. Die bussen staan in de weide en zijn ingericht met stapelbedjes, maar het sanitair blok is een stuk verderop. De hulpdiensten werden opgeroepen, omdat de leiding ongerust was over de veiligheid daarvan bij dit stormweer. Vooral de losliggende panelen en de bomen in de nabijheid baarde hen zorgen. Gezien de jonge leeftijd van een deel van de kinderen werd beslist preventief over te gaan tot evacuatie.

Burgemeester Peter Breemersch van De Haan stelde onmiddellijk de gemeentelijke bus ter beschikking die alle kinderen, met uitzondering van één kind dat naar huis vertrok met de ouders, over te brengen naar het Zeepreventorium van De Haan. Daar kregen ze een warm bed aangeboden voor de komende nacht. Morgenochtend zal dan bekeken worden of de 7-daagse verdergezet kan worden. Het kamp loopt van 7 tot 12 juli en is bedoeld om het golfsurfen, longskate en parkskate aan te leren bij de jongeren.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier