25 kinderen en 2 volwassenen afgevoerd vanop sportkamp in Blankenberge

Redactie KW

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn rond 2 uur 25 kinderen en 2 volwassenen vanop een sportkamp in het Bloso-centrum in Blankenberge naar het ziekenhuis overgebracht.

De jongeren maakten deel uit van twee scholen uit Brasschaat en Sint-Lievens Houtem die er op sportkamp waren. In totaal verbleven 103 personen in het centrum. Door het grote aantal zieke kinderen werd het medisch rampenplan afgekondigd. Meer dan 20 ziekenwagens uit verschillende regio’s waaronder Blankenberge, Brugge, Torhout en Oostende kwamen ter plaatse. De kinderen moesten overgeven en klaagden van pijn in de buikstreek. Vermoedelijk hebben ze een voedselvergiftiging opgelopen. Wat ze juist gegeten hebben was nog onduidelijk.

De ouders van alle kinderen, ook van de kinderen die niet ziek zijn geworden, werden ingelicht door de scholen. De ouders worden door de schooldirecties, de brandweer en het Rode Kruis opgevangen in het sportcentrum. De gemeentelijke veiligheidscel volgde de situatie ter plaatse op, onder leiding van burgemeester Patrick De Klerck.

(JVM/Belga – Foto JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier