24 bewoners geëvacueerd na uitslaande brand in appartementsgebouw in Oostende

Redactie KW

Langs de Euphrosia Beernaertstraat in Oostende heeft woensdagochtend een uitslaande brand gewoed op de zesde verdieping van een appartementsgebouw. 24 mensen werden geëvacueerd.

Het vuur ontstond rond 6 uur in de slaapkamer van een flat op de hoek van de Aartshertoginnestraat en de Euphrosina Beernaertstraat. Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit het venster.

De 68-jarige bewoonster van het getroffen appartement kon door politieagenten uit het gebouw bevrijd worden. Ze was bevangen door de rook en werd overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal werden 24 mensen geëvacueerd, waarvan zes met de elevator. Zij werden met een lijnbus overgebracht naar het politiecommissariaat.

Burgemeester Johan Vande Lanotte kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan. Het appartement waar de brand ontstond is volledig vernield. Ook de twee bovenliggende appartementen liepen ernstige rookschade op. Het parket komt ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken. Mogelijk heeft een elektrisch deken vuur gevat.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier