21-jarige komt om het leven nadat hij met zijn bestelwagen huis binnenrijdt

Het voertuig raakt een geparkeerde auto en kwam vervolgens in de gevel van het huis terecht. © JT
Redactie KW

De brandweer deed alles om zo vlug mogelijk bij het slachtoffer te komen, maar de jongeman was al overleden

Omstreeks 23.51 uur kreeg de dienst 100 donderdag een oproep van een verkeersongeval in de Oostmeetstraat in Koekelare. Toen de Koekelaarse brandweer ter plaatse kwam zagen ze pas hoe erg het was. Een bestelwagen had aan hoge snelheid eerst een geparkeerde auto geraakt, om een huis binnen te rijden en op zijn zijkant tot stilstand te komen.

Voor de bestuurder, vorige week pas 21 geworden en een bekend gezicht in Koekelare, kon geen hulp meer baten. De brandweer deed alles om zo vlug mogelijk bij het slachtoffer te komen, maar de jongeman was al overleden.

We mogen van een geluk spreken dat wij geen tv meer aan het kijken waren of er waren meer slachtoffers gevallen

De bestelwagen reed eerst een vluchtheuvel aan in het midden van de baan waarna hij aan de rechterkant van de rijbaan in keitjes terechtkwam en er tal van straatnaamborden wegmaaide. Vervolgens probeerde de bestuurder vermoedelijk een verlichtingspaal te vermijden, waarna zijn voertuig een geparkeerde auto ramde en vervolgens in de gevel van het huis belandde.

Het voertuig ramde een geparkeerde auto en kwam vervolgens in de gevel van het huis terecht.
Het voertuig ramde een geparkeerde auto en kwam vervolgens in de gevel van het huis terecht.© IPD

De bewoners waren op dat moment net gaan slapen. “We mogen van een geluk spreken dat wij geen tv meer aan het kijken waren of er waren meer slachtoffers gevallen”, aldus de onthutste mensen.

Een parketdeskundige kwam ter plaatse om alles van nader te bekijken en stelde vast dat overdreven snelheid aan de oorzaak van het ongeval gelegen moet hebben. De weg werd een tijd afgesloten voor alle verkeer.

(IPD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier