18-jarige automobilist veroordeeld voor dood vriend in Wervik

Redactie KW

De automobilist uit Wervik kreeg van de Ieperse politierechtbank een celstraf met uitstel, een geldboete en een rijverbod voor een dodelijk ongeval in mei vorig jaar.

De man reed met de wagen van het slachtoffer in Wervik tegen een paal.

De 24-jarige eigenaar van een wagen gaf op 18 mei 2015 de sleutels van zijn voertuig af aan zijn toen 17-jarige vriend. Samen met nog enkele vrienden begon daarop een rit door Kruiseke bij Wervik. In de Doornkappelstraat verloor de autobestuurder door het slechte wegdek de controle over het stuur. De straat was eigenlijk afgesloten door werken. De wagen ging van de weg af en knalde tegen een elektriciteitspaal. Dat kostte het leven aan de eigenaar van de auto.

De jongeman die de wagen bestuurde moest zich voor de Ieperse politierechtbank verantwoorden. De rechter veroordeelde de man tot een celstraf van twaalf maanden met uitstel, een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van twee jaar, waarvan de helft met uitstel. De rechter verweet de automobilist aan veel te hoge snelheid te hebben gereden. De man gaat wellicht niet in beroep tegen zijn veroordeling.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier