150 reizigers twee uren vast in trein na ongeval aan spoorwegovergang in Tielt

De trein reed uiteindelijk toch door naar het station van Tielt. (GF)
Lieven Vancoillie

In Tielt is omstreeks 13.15 uur aan een overweg een persoon aangereden door een trein. De reizigers zaten bijna twee uren op de trein vast.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Lichtervelde en Deinze tijdelijk onderbroken in beide richtingen, zo meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Het ongeval met een persoon gebeurde aan de spoorwegovergang met de Dentergemstraat.

“De trein probeerde nog een noodstop te maken”, zegt Jasminka Poppe uit Tielt, die op de trein zat. “We waren om 12.55 uur in Gent vertrokken en zouden om 13.20 uur in het station van Tielt aankomen.” Even werd het rampenplan afgekondigd. Ook de Tieltse burgemeester Els De Rammelaere kwam ter plaatse. Ook de brandweer van Tielt werd naar de plaats van het ongeval opgeroepen.

“We zitten al anderhalf uur vast”, laat Jasminka Poppe weten. “Men vertelde nu dat we allemaal naar de voorkant van de trein moeten gaan. Men zou proberen om ons met een ladder uit de trein te halen, zodat we te voet verder naar het station van Tielt kunnen.” De trein kwam ter hoogte van de Klijtenstraat, enkele honderden met van het station van Tielt, tot stilstand. Uiteindelijk reed de trein toch door tot aan het station.

De NMBS legt vervangbussen in en de 150 reizigers op de trein die bij de aanrijding betrokken waren, zullen zo vlug mogelijk geëvacueerd worden. Het gaat om een trein die van Landen naar De Panne onderweg was. Infrabel verwacht dat de hinder nog voor het begin van de avondspits voorbij zal zijn. (LVA)

De trein kwam na een noodstop ter hoogte van de Klijtenstraat tot stilstand. (GF)
De trein kwam na een noodstop ter hoogte van de Klijtenstraat tot stilstand. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier