Ongevallen veroorzaken fileleed op weg naar de kust

Redactie KW

Het was vandaag urenlang aanschuiven op de snelweg richting kust. Vier verschillende ongevallen zorgden voor de nodige obstakels.

Het eerste ongeval gebeurde reeds vanmorgen om zes uur toen ter hoogte van Jabbeke een met papier geladen vrachtwagen kantelde. De vrachtwagen versperde twee rijstroken waardoor alle verkeer over slechts één rijstrook moest. De vrachtwagen kon echter nog niet onmiddellijk getakeld worden omdat de lading moest overgeladen worden op een andere vrachtwagen. Door dit ongeval ontstond een file tussen Loppem en Jabbeke.

In de staart van de file kwam het tot een kop-staartaanrijding waarin vier personenwagens betrokken raakten. Er vielen verschillende licht gewonden. Ambulances van drie brandweerkorpsen brachten de gewonden over naar het ziekenhuis in Oostende.

Alternatieve wegen

Na deze aanrijding stond het verkeer stil tot in Oostkamp waar uiteindelijk twee vrachtwagens, waaronder een melktankwagen, op elkaar ingereden zijn. Omdat beide vrachtwagens olie verloren deed de Oostkampse brandweer beroep op de civiele bescherming om de olie te absorberen.

Ten slotte reed in de nieuwe file ter hoogte van Beernem een personenwagen achteraan in op een vrachtwagen. Na dit ongeval stond het verkeer stil tot een flink stuk in Oost-Vlaanderen. De bestuurders werden aangeraden de snelweg te verlaten en te kiezen voor alternatieve wegen. (Stefaan Reuse)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier