Ongevallen door gladde wegen

Redactie KW

De sneeuw en de gladde wegen hebben van het weekend voor nogal wat ongevallen heeft gezorgd. Ondermeer in Wervik. Daar raakte een man van 25 zwaar gewond. Zijn toestand is kritiek.

Omstreeks kwart voor elf gisteravond verloor een man van 25 uit Kortrijk hier in de Geluwestraat in Wervik in een bocht de controle over het stuur van zijn wagen. Hij botste tegen enkele paaltjes en kwam tegen een garage tot stilstand. De chauffeur raakte lichtgewond. Zijn passagier, een 25-jarige man uit Wervik is levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis in Menen gebracht. Vermoedelijk werd de chauffeur verrast door het gladde wegdek

Ook zaterdagmorgen zorgden sneeuw en gladheid voor enkele ongevallen in provincie. Op de E 403 in Lichtervelde richting Brugge ging een vrachtwagen aan het slippen, hij draaide helemaal over en kwam tot stilstand in de gracht. Het duurde een hele tijd voor twee takelkranen de vrachtwagen uit de gracht konden lichten. In Oostende belandde ook een wagen in de gracht. De chauffeur raakte lichtgewond.

En in Ieper liepen twee mensen lichte verwondingen op toen hun auto van de weg afging en tegen een elektriciteitskast en een geparkeerde auto botste. De twee inzittenden moesten door de brandweer uit de wagen bevrijd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier