Ongeval met 5 voertuigen op N8 in Hoogstade

Redactie KW

Op de N8 in Hoogstade raakten maandag een tankwagen, een schoolbus – 5 kinderen waren even voordien thuis afgezet – en nog 3 auto’s betrokken in een ongeval.

Het ongeval gebeurde maandag 11 maart omstreeks 17 uur aan het kruispunt van de Romanestraat en de Gapaard op de N8, even voorbij het centrum van Hoogstade richting Ieper. Op het besneeuwde wegdek begonnen enkele wagens te remmen maar door de gladheid reden ze op elkaar in.

Een tankwagen met aanhangwagen kwam dwars over de baan te staan, een schoolbusje remde voor het obstakel en gleed tegen een verlichtingspaal. Een personenwagen reed nadien tegen de tankwagen die in schaar stond. Een andere personenwagen, die uit de richting van Ieper kwam, reed ook nog eens het busje achteraan aan. 1 bestuurder werd licht gewond naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht.

Op vele wegen in de Westhoek is het spiegelglad. Bij een temperatuur van -3 graden vriest alles vast. Ook op de autoweg E40 richting Frankrijk zijn al enkele ongevallen gebeurd.

(JTV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier