Ongeval luchtballon Oudenburg: ballonnen blijven aan de grond in Waregem

Redactie KW

De luchtballonnen voor de ballonhappening van zaterdagavond in Waregem zijn aan de grond gebleven. De happening wordt overschaduwd door het ongeval in Oudenburg waarbij Jacky Vermeire om het leven kwam.

“We stijgen vanavond niet op”, opent organisator Gino Ciers. “De weersvoorspellingen zijn identiek aan die van gisteren. Er is opnieuw een reële kans op onweer en dan is ballonvaren gewoon te gevaarlijk?”

De dood van de 70-jarige Jacky Vermeire zorgde voor grote verslagenheid op de paardenrenbaan in Waregem.

“De Oostendenaar was er in Waregem bij van in het prille begin”, verduidelijkt Gino met krop in de keel. “Zoals steeds zou hij dit weekend als veiligheidswaarnemer fungeren. Dit is een zeer spijtige zaak. De ballonvaartwereld verliest een ervaren piloot en ik een goeie vriend.”

Rouwregister

Op de hippodroom ligt een rouwregister waar mensen hun medeleven kunnen betuigen. De tientallen ballonnen, in allerlei vormen en kleuren, blijven vannavond aan de grond maar voor het overige gaan de geplande activiteiten wel door.

Nightglow

“Alle piloten zijn er en blijven hier voor de nightglow, een soort ballonballet”, vertelt Gino Ciers. “De aanwezigen mogen zich aan een spectaculair lichtspektakel verwachten. Afsluitend is er een vuurwerk.”

Morgen is er Waregem Kinderstad met onder andere een optreden van Brahim een poging om het wereldrecord haasje-over-springen te verbreken. Of de luchtballonnen morgen het luchtruim zullen kleuren is nog onduidelijk.

(BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier