‘Ongeval’ in Wervik met jongeman uit Moen is zelfdoding

Redactie KW

Steven D. uit Moen kwam niet door een ongeval om het leven. Maandagochtend sprong de 20-jarige Moenenaar van de Leiebrug in Wervik. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen. “Het gaat om zelfdoding” laat het Ieperse parket formeel weten.

Na een avondje stappen waren Steven en een oude schoolkameraad, met wie hij afstudeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge, met zijn wagen in de Leie in Wervik gesukkeld. De twee raakten op eigen houtje uit het water, maar even later sloeg het noodlot alsnog toe. Terwijl het duo te voet hulp ging zoeken, klom Steven plots over de reling van de brug. Hij belandde zeven meter lager op het hoofd. De Moenenaar liep een ernstig hersentrauma en een nekbreuk op. Kort daarna overleed hij.

Wetsdokter

Het parket stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat Steven koos uit het leven te stappen. De parketwoordvoerder zegt over voldoende aanwijzingen, onder meer van de wetsdokter te beschikken om tot deze officiële conclusie te komen. “De meeste aanwijzingen horen in de strikte persoonlijke sfeer van betrokkene en daarover wordt niet gecommuniceerd”, aldus de woordvoerder.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en Kortrijkse Handelsblad

>> Wie met vragen rond zelfmoord worstelt of nood heeft aan een luisterend oor, kan terecht bij www.preventiezelfdoding.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier