Ongenoegen over selectie jobstudenten voor stadsdiensten Kortrijk

Redactie KW

Gemeenteraadslid Philippe De Coene uit Kortrijk vraagt een gelijke behandeling voor alle kandidaat-jobstudenten die in de zomer aan de slag willen bij de stad. Volgens De Coene krijgen kinderen van stadspersoneel en lokale politici voorrang. De stad Kortrijk zelf zegt dat de aanwerving al jaren op dezelfde manier gebeurt, en is ook niet van plan om het systeem te veranderen.

“Als je kind bent van een gemeenteraadslid of personeelslid, dan heb je zestig procent kans dat je een vakantiejob krijgt, indien niet is dat amper twaalf procent,” weet De Coene daarover.

De stad Kortrijk geeft toe dat kinderen van personeelsleden en Kortrijkse politici voorrang krijgen bij het toewijzen van een vakantiejob. Zeven op de tien jobstudenten zou bevoorrecht zijn, drie op de tien heeft geen banden met de stad. Een systeem dat volgens Kortrijk al jaren goed werkt, zegt schepen van personeelszaken Johan Coulembier. “Bij private bedrijven, of bij de Post, ook daar gaat het zo. Er zijn bij ons overigens ook selectieproeven,” weet de schepen.

Philippe De Coene gaat niet akkoord en verwijst naar een omzendbrief van vijf jaar geleden, waarin de lokale besturen gevraagd wordt om niet langer te discrimineren bij de aanwerving van jobstudenten. Voorlopig gingen alleen Antwerpen en Gent in op die vraag.

(LD/JV)

Ongenoegen over selectie jobstudenten voor stadsdiensten Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier