Ongenoegen bij bewoners over gewijzigde verkeerssituatie

Redactie KW

Veel Boezingenaars zijn niet te spreken over de recente verkeersaanpassingen in hun dorp. „Er wordt nu te snel gereden en er zijn te weinig parkeerplaatsen”, klinkt het.

Tot eind mei was er in zowel de Dokter Dekemelelaan als de Brugstraat tweerichtingsverkeer met parkeren langs één kant van de Dekemelelaan en langs beiden kanten van de Brugstraat. Eind mei werd in de Dekemelelaan eenrichtingsverkeer ingevoerd met zogenaamde ‘zigzag’ parkeerstroken, afgebakend met gele plastic palen, en fietsvoorkeurstroken naast de parkeerstroken.


Veel Boezingenaars vinden de wijziging echter een grote miskleun. Johan Verbeerst uit de Brugstraat vindt het niet kunnen dat zijn straat nu dubbel zoveel verkeer te verwerken krijgt. „Er is blijkbaar vooraf een bijeenkomst geweest maar wij van de Brugstraat waren niet welkom en hebben dus geen inspraak gehad”, zegt hij.

„Onze straat is veel gevaarlijker geworden. Ik nodig de egoïstische mensen van dit fameus project uit om met hun kinderen te komen fietsen in de Brugstraat, terwijl er langs beide kanten wagens staan geparkeerd. Auto’s kunnen elkaar amper kruisen. Ik begrijp niet dat er iets moest veranderen, in de Dekemelelaan gebeuren haast nooit ongevallen.”

Schepen reageert

Schepen van Mobiliteit Jef Verschoore reageert : „Het gaat om een proefproject van één jaar, afgesproken in samenwerking met de bewoners van de Dekemelelaan. Dat de Brugstraat nu zoveel meer verkeer moet slikken, weet ik niet maar dat kunnen we bekijken. Ik ben ervan op de hoogte dat er nu sneller wordt gereden in de Dr. Dekemelelaan en dat is een zaak voor de politie. Dat mensen moeilijk uit hun garage kunnen, zullen we dan moeten bekijken, dat kan nog worden bijgestuurd. Iedereen kan bij problemen bij mij terecht. En dat het nog moeilijker zal worden in de Brugstraat als er lichten komen op de Diksmuidseweg zoals vanmorgen (woensdag, red.) in de verkeerscommissie is beslist, zullen we nog moeten zien. Die lichten zullen er trouwens niet in het eerste jaar komen. Het proefproject van de Dr. Dekemelelaan zullen we op een bijeenkomst met de bewoners evalueren, na een jaar. Als de bewoners van de Brugstraat daar bij willen zijn, heb ik daar geen probleem mee.” (FB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier