Ongedierte in De Zilverberg baart bewoners zorgen

Redactie KW

Begin dit jaar brak er brand uit op de zesde verdieping van residentie De Zilverberg in de Heilig Hartstraat. Een appartement brandde daarbij volledig uit en werd onbewoonbaar verklaard. Nu, drie maanden later, ligt het pand er nog steeds bij zoals net na de brand en dat zorgt voor geuroverlast.

De, ooit verse, producten op de keukentafel of in de koelkast staan er nu nog steeds zoals op de dag van de brand. “Het hele appartement stinkt enorm en die geur verspreidt zich over de rest van het gebouw”, klinkt het bij bezorgde bewoners. “Sinds een maand hebben we ook last van kakkerlakken, ongetwijfeld afkomstig van het afgebrande appartement. We vrezen voor onze gezondheid.”

De boel opruimen kan een oplossing bieden. “De eigenaar beschikte niet over de verplichte brandverzekering”, horen we bij syndicus Peter De Poorter. “De opruimingswerken zijn te duur voor hem, voorlopig kunnen we het appartement ook niet binnen om huisvredebreuk te vermijden. Een deurwaarder inschakelen kan een oplossing bieden.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier