Onenigheid op KaDo-wijk in Roeselare over doorknippen straat

De stad Roeselare stelt voor om de straat ter hoogte van het fietspad komende van het Jezuïetengoed te knippen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Om overlast door sluipverkeer te weren in de Kanunnik Duboisstraat in Roeselare doet de stad het voorstel om de straat te knippen, waardoor enkel nog fietsers door kunnen rijden.

Op een bewonersvergadering zorgde het voorstel voor gemengde reacties. Globaal gezien zijn de bewoners van de betrokken straat positief. “Een tijd geleden hebben we bij 39 woningen langs het traject gepolst naar wat er moet gebeuren. Zo’n 36 daarvan gaven aan dat er zware maatregelen, zoals deze, nodig waren”, aldus een straatbewoner.

Het positivisme van de Kan. Duboisstraat stond in schril contrast met de reacties van de mensen uit de omgeving en zeker uit de Domien Craccostraat. Zij zijn nu verplicht om voor bepaalde verplaatsingen een kleine omweg te maken. Bovendien vrezen zij ook extra hinder. “Waarom geen slagboom overwegen en elke bewoner een tweetal pasjes geven, sluipverkeer wordt dan ook onmogelijk”, stelt Paul Debaes uit de Domien Craccostraat.

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier