Onduidelijkheid over appartementen in Fortem

Redactie KW

Er is grote onduidelijkheid omtrent de komst van appartementen vlakbij de brug in Fortem. Volgens het Alveringemse gemeentebestuur is de vergunning vervallen, de bouwheer betwist dit.

Marc Wackenier (Pro) vroeg op de gemeenteraad nadere info aan burgemeester Liefooghe rond deze zaak. Hij vroeg of de vergunning wel of niet vervallen is, en of er ja dan neen effectief appartementen worden gebouwd.

“Ik meen ook te weten dat er minder appartementen zullen mogen komen”, sprak Marc Wackenier. “Dat zijn uw woorden”, antwoordde Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen). “Als de bouwheer verzuimt zijn vergunning te gebruiken voor de vervaldatum, is dat niet onze zorg. Volgens ons is ze vervallen. Maar het is niet de bevoegdheid van de gemeente om erover te oordelen.”

Het is zo dat de gemeente in deze zaak een in deze materie gespecialiseerde advocaat onder de arm heeft genomen. Nog even meegeven ook dat in Alveringem sinds kort een bouwverordening geldt die de woonkwaliteit op de gemeente bewaakt. Nieuwe aanvragen voor bijvoorbeeld appartementen moeten voortaan dan ook de geldende voorschriften respecteren. (AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier