Onderzoek pestfilmpje in handen van parket Kortrijk

Redactie KW

Het onderzoek naar de pesterijen waar een 13-jarig meisje het slachtoffer van werd, komt in handen van het parket in Kortrijk. De politie van Tielt droeg het onderzoek na overleg over, zo bevestigt commissaris Kris Depovere van de Tieltse politie.

“Het klopt dat we een onderzoek zijn gestart”, verduidelijkt parketwoordvoerster Karlien Ververken. “We willen weten wie wat precies heeft gedaan. In het belang van het onderzoek kunnen we op dit moment nog geen verdere informatie kwijt.” De daders riskeren van school te worden gestuurd.

In het West-Vlaamse Tielt werd een 13-meisje dinsdag zwaar gepest. Bijna vijf minuten lang werd het meisje door een andere studente aan de haren getrokken, geslagen en geschopt. Andere pesters filmden de feiten en postten hun daden op YouTube.

Het videokanaal verwijderde intussen de beelden. De moeder van het gepeste meisje kon de beelden echter onderscheppen en plaatste het filmpje, na overleg met haar dochter, op de sociaalnetwerksite Facebook. Ze willen hiermee een actie tegen het pesten starten. Het filmpje werd intussen ruim 65.000 keer bekeken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier