Onderzoek naar mensensmokkel na mysterieuze verdwijning 12-jarige

Redactie KW

Het parket van Kortrijk onderzoekt de mysterieuze verdwijning van een jongen van 12 uit Kortrijk. Hij verdween vrijdag na schooltijd, en blijkt weer bij zijn familie in Somalië te zitten. Het parket gaat na of mensensmokkelaars hem vanuit Kortrijk hebben meegenomen. Zijn voogd in Blankenberge heeft de jongen aan de lijn gehad en zegt dat hij het goed maakt.

Usman Idris Mohammed vertelde vrijdag aan een vriend dat hij een vriendin zou opzoeken, en was sindsdien spoorloos. Nu blijkt dat de jongen van 12 in zijn thuisland Somalië zit, bij zijn familie. Usman kwam eind vorig jaar naar ons land.

Tante en voogd

Usman woonde bij zijn tante in Kortrijk, Carine Slabbinck uit Blankenberge was zijn voogd. De jongen ging naar school in het Kortrijkse VTI, en sprak intussen een aardig mondje Nederlands. Zijn tante gaf hem als vermist op, maar gisteren belde hij vanuit Somalië.

De jongen is in amper enkele dagen tijd weer in Somalië geraakt. Het Kortrijkse parket vindt dat verdacht, en gaat de zaak onderzoeken.

Mogelijk is de jongen van 12 meegenomen door de mensensmokkelaar die hem naar ons land bracht, omdat die nog niet betaald was voor zijn geleverde diensten. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier