Onderzoek naar cannabisplantage Patrick Lagrou afgerond

Redactie KW

De Ieperse onderzoeksrechter heeft zijn onderzoek afgerond naar de cannabisplantage die bij drugsboer Patrick Lagrou in Zandvoorde werd gevonden. Ook in een zaak rond witwaspraktijken bij Lagrou is het onderzoek klaar. Het parket zal nu een eindvordering maken.

Op het bedrijf van Patrick Lagrou (51) in Zandvoorde werd in juni 2009 de grootste cannabisplantage ooit in ons land ontdekt. In totaal werden zes mensen opgepakt, onder wie de vrouw en de dochter van Lagrou. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) oordeelde later dat de huiszoekingen niet geldig waren. De zes verdachten in de zaak mochten daarop de gevangenis verlaten. De verdediging wou het volledige onderzoek nietig laten verklaren, maar daar ging de KI niet op in. De verdediging trok naar het Hof van Cassatie, maar dat bevestigde het arrest van de KI.

Proces

Het onderzoek in de zaak liep verder en is nu beëindigd. Het parket zal nu een eindvordering opstellen. Daarna beslist de raadkamer over het verder verloop van de zaak. Wanneer er een proces komt, is nog niet duidelijk. Voor de raadkamer een beslissing neemt, kunnen de betrokken partijen bijkomend onderzoek vragen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier