Onderzoek naar brandstichtingen in Mammoetcenter loopt

Redactie KW

In Roeselare heeft het zondag op drie plaatsen gebrand in winkelcentrum Mammoet langs de Brugsesteenweg. Het vuur is telkens aangestoken. In AVA, een winkel van papierwaren, vernielde de brand een bureau en een magazijn. De politie is een onderzoek gestart.

Rudy Cracco (Politiezone RIHO): “Momenteel loopt het onderzoek nog bij de winkels. Enkele winkels hebben camera’s binnen of aan de voordeur van de winkel. We gaan die beelden opvragen en kijken of we daar iets kunnen terugvinden. Het onderzoek loopt in de richting van toevallige brandstichting door jongeren die een beetje uit de hand gelopen is. Maar moedwillige brandstichting door een pyromaan wordt ook niet uitgesloten.”

Niet eerste keer

Bij doe-het-zelf-zaak Brico en de winkel van diepvriesproducten O’Cool werd brand vermeden, maar bij AVA sloeg het vuur wel over. Enkele jaren geleden werden al eens afvalcontainers in brand gestoken in het winkelcentrum. De situatie was toen gelijkaardig. De politie zet nu extra patrouilles in om de buurt te controleren.

(SG/BS)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier