Onderwijscheques maken schooluitgaven lichter

Alsmaar meer steden en gemeenten bieden aan hun inwoners onderwijscheques aan.
Redactie KW

Gezinnen met kinderen bereiden zich voor op het nieuwe schooljaar. Dat betekent voor heel wat ouders een grote hap uit het maandelijkse budget. Alsmaar meer steden en gemeenten bieden onderwijscheques aan om de uitgaven voor de ouders met schoolgaande kinderen wat lichter maken. De cheques zijn bedoeld voor gezinnen met een beperkt inkomen.

De stad Diksmuide startte vorig jaar met onderwijscheques. Toen zijn 400 cheques uitgedeeld. De waarde van de cheque wordt per stad of gemeente bepaald.

“Het is zo dat elke leerling van het lager onderwijs vier cheques van twee euro kan kopen, maar die cheque is tien euro waard. Met andere woorden, de stad legt acht euro bij”, zegt burgemeester Lies Laridon van Diksmuide.

Leerlingen kunnen ze gebruiken voor de aankoop of huur van boeken, voor schoolreizen of sportdagen. Een nieuw schooljaar kost geld. Het bedrag dat wordt uitgegeven, varieert naargelang de studierichting. Meer boeken bij de theoretische richtingen, meer kledij bij de praktijkafdelingen.

Leerlingen van het lager onderwijs kunnen maximaal vier onderwijscheques aankopen, leerlingen uit het secundair onderwijs acht. (Bron: Focus-WTV)

-Klik op VIDEO voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier