Zwevegemse Scouts winnen de Gouden Kobbejager voor propere lokalen

Redactie KW

De Groene Stekker voor een energiebesparende ingreep gaat dan weer naar de Chiro van Heestert.

Jaarlijks reikt men in Zwevegem de ‘Gouden Kobbejager’ uit. Met deze prijs wil men de jeugdverenigingen belonen die het meest aandacht schenken aan het onderhoud van hun lokalen. Volgens verantwoordelijke Pol Tack werd het systeem dit jaar een beetje aangepast en kon men zes verenigingen gelukkig maken. “In totaal verdelen we 750 euro, waarvan de eerste in ieder geval 250 euro ontvangt. De andere 500 euro verdelen we met een puntensysteem aan de vijf volgende verenigingen.”

Op de vijfde plaats komen de Chiro en de Scouts van Moen. Zij winnen elk 43,5 euro. De Chiro van Heestert en de KAJ van Moen eindigden op de vierde plaats en ontvangen elk 45 euro. De Chiro van Otegem eindigden op de derde plaats. Zij krijgen 46,6 euro. De winnaar van vorig jaar, Chiromeisjes Zwevegem, werd nu tweede en ontvangt zo 51,26 euro. De uiteindelijke ‘Gouden Kobbejager’, en een cheque van 250 euro, ging dit jaar naar de Scouts van Zwevegem.

Sinds enkele jaren reikt men ook de ‘Groene Stekker’ uit aan de jeugdvereniging die een energiebesparende ingreep deed. Net als vorig jaar ging de prijs naar de Chiro van Heestert. Hadden ze vorig jaar de beste meterstanden, dan konden ze dit jaar de jury charmeren met hun kippenproject. Naast hun lokalen hebben ze enkele kippen lopen die alle voedseloverschotten opeten. Zij krijgen een bedrag van 250 euro te besteden aan energiezuinige ingrepen.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier