Zwemmende jongeren uit het water gehaald in Brugge

De jongeren riskeerden in principe een boete, maar ze kwamen er met een fikse bolwassing van af © GF
Redactie KW

De politie heeft deze middag een aantal jongeren uit het water gehaald langs de Vaartdijkstraat in Brugge. Ze sprongen er van de fietsersbrug naar beneden in de vaart. “Levensgevaarlijk”, aldus de politie. “Zeker met het vrachtverkeer dat daar passeert.”

“We willen dan ook nog eens met aandrang vragen om uit het water te blijven. Ze kunnen binnenkort naar de zee als de redders er zijn of naar de plaatsen waar het wel toegestaan is.”

Extra toezicht

Zowel de politie als de stad zelf deden eerder al verschillende oproepen naar mensen die afkoeling zouden zoeken bij het warme weer. Er werd gevraagd om niet in het water in en rond Brugge te springen. En daarmee doelde men dan vooral op de reitjes en de Damse Vaart. De politie beloofde om ook extra toezicht te houden.

Enkele motards stootten vanmiddag tijdens zo’n patrouille op een aantal jongeren die in de vaart aan het zwemmen waren ter hoogte van Bombardier langs de Vaartdijkstraat in Brugge. Ze sprongen er van de fietsersbrug naar beneden. De jongeren riskeerden in principe een boete, maar ze kwamen er met een fikse bolwassing van af. “Wij willen vooral dat iedereen beseft dat zoiets echt gevaarlijk is. En dat iedereen daar dan ook gewoon zelf zijn verantwoordelijkheid in pakt. Maar als dat niet lukt moeten we uiteraard tussenkomen”, aldus Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie.

Voor de mensen die absoluut in de Brugse wateren willen zwemmen zijn er betere tijden op komst. Want vanaf zaterdag tot en met 2 september is het wél toegelaten, zij het dan wel in bepaalde afgebakende zones. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier