Zwembad van De Kindervriend weer in gebruik

13/09/16 om 07:31 - Bijgewerkt om 07:31

Sinds de paasvakantie werden er werken uitgevoerd.

Zwembad van De Kindervriend weer in gebruik

Het zwembad in De Kindervriend is onmisbaar geworden. "Het vervoer naar een ander zwembad en het zwemmen in een niet-vertrouwde omgeving is voor sommige kinderen niet haalbaar." Nu drongen opfrissingswerken zich op. Het zwembad dateert van 1973. Toen werd het aan De Kindervriend geschonken door de Lions Club en werd er niets van gesubsidieerd. "Het oudercomité financierde de stookkosten met acties." Rond het jaar 2000 waren er ook al eens aanpassingswerken om te blijven voldoen aan de Vlarem-wetgeving. Het zwembad bleef tijdens die renovatiewerken een jaar dicht.

Installatie veranderd

In De Kindervriend wordt het zwembad enorm veel gebruikt, zowel tijdens de schooluren door de BO-school als 's avonds en tijdens de vakanties door het (semi)-internaat. "Ook voor therapie is dit onmisbaar."

"De kuip is niet veranderd, maar wel de installatie", vertelt Geert Verpoest, directeur van MFC De Kindervriend. Er wordt nu gestookt met gas in plaats van met mazout. "Het is niet meer te vergelijken met hoe het vroeger was. Permanent zie je de temperatuur, hoe het zit met de zuurtegraad en hoeveel chloor er is. Daarenboven wordt er nog altijd drie keer per dag gemeten door ons, en komt een labo ook maandelijks metingen uitvoeren." Een deel van de kosten voor de aanpassing zijn gesubsidieerd door de provincie West-Vlaanderen.

(EDB- foto EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!