Zorgbedrijf Roeselare wil grootouders inzetten voor kinderopvang

03/04/17 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:20

Om het dalend aantal onthaalhouders op te vangen, wil het Zorgbedrijf Roeselare nu inzetten op onthaalgrootouders. "Zij hebben vaak tijd of zorgen al voor een kleinkind", klinkt het.

Zorgbedrijf Roeselare wil grootouders inzetten voor kinderopvang

© STEFAAN BEEL

Een van de takken van het Zorgbedrijf Roeselare is de kinderopvang. Daar vormen de onthaalouders een onderdeel van. Nu zijn ze nog met een dertigtal, maar ooit waren het er 45. "Vaak vraagt het te veel inspanning. Maar de vraag naar opvang in huiselijke kring blijft groot. Daarom dat we nu een oproep doen naar grootouders om voor versterking te zorgen", vertelt voorzitter Bart Wenes.

"Zij zorgen vaak al voor een kleinkind en hebben ruimte om nog kinderen op te vangen of ze hebben gewoon tijd hiervoor. Het hoeft ook niet voltijds te zijn, het kan evengoed enkele dagen per week en ook niet per se bij de grootouder thuis, het kan ook in samenwerking of op een externe locatie. Er zijn heel wat mogelijkheden. Dankzij het speciale statuut is het mogelijk om zo nog een centje bij te verdienen naast het pensioen", aldus Martine Romel die verantwoordelijk is voor het proces. "Of het kan evengoed een carrièreswitch zijn."

Wie interesse heeft kan contact opnemen via martine.romel@zbroeselare.be.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!