Zonnebeekse Heemvrienden huldigen jeugdige schrijvers

Redactie KW

Algemeen laureaat werd de 11-jarige Nathan Verbrugghe uit de Molenstraat in Beselare.

“Als thema voor onze jaarlijkse schrijfwedstrijd inspireerden we ons op het thema van Erfgoeddag: kiezen”, zegt voorzitter van de Zonnebeekse Heemvrienden Eddy Lesage. “We waren blij dat de VBS De Biesweide uit Beselare en de GBS De Regenboog opnieuw hun medewerking verleenden. We trokken naar de scholen om het moeilijke onderwerp uit te leggen en open te trekken. Het resultaat was gewoon schitterend. We kregen niet minder dan 26 werkjes binnen van de 38 leerlingen en die waren van een bijzonder hoog niveau.”

Een jury beoordeelde de ingestuurde werken op inhoud, tekst en taal en research en foto’s. De prijswinnaars kregen een boekje waarin alle ingezonden verhalen werden gebundeld en boekenbonnen.

“Wees er fier op wat dit is jullie eerste publicatie”, verwoordde jurylid en lerares Nederlands Annelies Druart. Algemeen laureaat werd de 11-jarige Nathan Verbrugghe uit de Molenstraat in Beselare. Hij maakte een verhaal met de titel ‘Vrank en Vrij- Vroom en Blij’. Het is het verhaal over het verdwijnen en de gemeenteschool in Beselare. De jury prees het werk om zijn historische waarde maar ook voor de gebruikte taal, vlot leesbaarheid en opbouw.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier