Zonnebeekse atlete Ine Mylle (17) gaat vier jaar studeren in Amerika

Redactie KW

Op 6 januari vertrekt Ine Mylle (17) voor vier jaar naar de Verenigde Staten om te studeren en haar atletiekdisciplines te vervolmaken.

Ine gaat vier jaar lang studeren aan de Northern Michigan University in Marquette in de staat Michigan. Ze liep tot de kerstvakantie school in het Ieperse College waar ze de richting wetenschappen-moderne talen volgde. In Amerika zal ze ‘exercisescience’ studeren. “Dat staat gelijk aan lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen hier aan de universiteit”, legt Ine uit. “Ik ga naar de States om me als sporter verder te ontwikkelen. Na mijn prestaties in het hink-stap-springen (tweede op Belgisch niveau, red.) en in de meerkamp, kreeg ik een aanbod om naar Amerika te gaan. Ik was meteen gewonnen voor het idee want zulke kansen moet je met beide handen grijpen.”

Schoolcampus

” Hier in België kan je studeren met een topsportstatuut, maar dan moet je alleen trainen. In Amerika is het de bedoeling dat je in de voormiddag lessen volgt en in de namiddag traint met je team onder de leiding van coaches die werken naar je disciplines. Ik heb nu al veel contact met de assistent-coach van het atletiekteam. In Marquette verblijf ik op de campus van de school. Tegenwoordig bestaan er veel middelen om contact te houden met thuis en dat zal in mijn geval via Skype gebeuren.”

(NVZ – foto DL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier