Zoek de problemen bij Deca Dance in Kortrijk

Redactie KW

Een 20-tal leerlingen van het vierde jaar industriële wetenschappen moest dinsdag problemen bij de Deca Dance opsporen en oplossen.

Het ging om leerlingen van het Sint-Niklaasinstituut in Zwevegem, het VTI Kortrijk en het VTI Gullegem. Leraar David Lehmann van Sint-Niklaas had voor de ‘problemen’ gezorgd. “Maandagavond laat ben ik naar het Conservatoriumplein afgezakt om een aantal mankementen aan de Deca Dance te creëren”, vertelt de leraar. “Ik ken de eigenaar van de attractie goed, want ik maak ontwerpen voor hem. Voor de leerlingen was het alvast leuk om alle theorie die ze al kregen nu eens aan de praktijk te toetsen. En hun inzet werd beloond: toen alles opgelost was, kregen ze als beloning een gratis ritje.”

De foutjes die de leerlingen moesten vinden en oplossen hadden met elektronica en mechanica te maken. “Zo had ik ervoor gezorgd dat de koplampen en ledlampen van enkele gondels het niet meer deden en ook de compressorrem, een automatische rem is dat, schakelde ik uit.” Ook vorig jaar nam David zijn leerlingen mee naar de Deca Dance voor een gelijkaardig project. “En ook dan waren de VTI’s van Gullegem en Kortrijk van de partij”, zegt hij. “We werken projectmatig samen en dit is daarvan een goed voorbeeld.” (AXV- Foto JVGK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier