Zilveren zakfuif voor KSA Marke

Organisatoren (vlnr) Jarne Reynaert, Marie-Julie Vanhoutte en Alec Naessens bereiden de 25ste Zakfuif voor. © EDB
Redactie KW

KSA Marke pakt op zaterdag 10 februari al voor de 25ste keer uit met haar ‘Zakfuif’. Er gaat een kinderfuif aan vooraf en aan hun zilveren editie is ook een battle tussen jeugdbewegingen verbonden.

De battle tussen de jeugdbeweging zal gebeuren met punten op de aangekochte drankkaarten. “Zowel frisdrank als bier geeft evenveel punten, dus ook de Bob’s kunnen meedingen voor het grootst aantal drankkaarten per jeugdbeweging”, legt Marie-Julie Vanhoutte uit. “Wie niet met een jeugdbeweging komt, kan meesparen door te drinken voor anderen.”

De winnende groep zal na de fuif een ‘zak’ krijgen met kortingbons en met nuttig materiaal voor jeugdbewegingen. Volgens Jarne Reynaert (19) is het de bedoeling om vanaf nu elk jaar op de Zakfuif een battle te organiseren.

Voor de Zakfuif gaat een kinderfuif met veel kindermuziek vooraf van 17 tot 19 uur. “Kinderen betalen hiervoor 4 euro aan de deur, en daar is een drankje en een hapje inbegrepen. De ouders kunnen hier gratis meekomen.”

Zie AchterKant

De zakfuif is dit jaar aan haar zilveren editie toe en vond nog plaats in bouwcentrum Pottelberg, oc Marke en Tranzit Kortrijk. “Nu gaan we voor de eerste keer naar ‘Depart’ in Kortrijk”, aldus Alec Naessens (20). “De afstand naar Kortrijk is geen belemmering. Er zijn voldoende wagens ter beschikking om het gerief te vervoeren.”

De oorsprong van de naam Zakfuif moet gezocht worden op één van de vergaderingen die aan de organisatie van de fuif vooraf ging. “Iemand van de bondsleiding was een cola aan het drinken en keek naar de achterkant voor de ingrediënten. Daaruit leidde men af Zie AchterKant, want alle informatie stond aan de achterkant. Dit werd afgekort naar ZAK. Jaren aan een stuk werd er voor de Zakfuif een trui gemaakt met alle informatie aan de achterkant.” Nu koos men voor een algemene pull om de Zakfuif aan te kondigen. “We maken niet meer elk jaar een nieuwe.”

Het doel van de fuif is echter nooit veranderd, aldus de organisatoren: “We organiseren de Zakfuif om materiaal voor de kinderen te kunnen aankopen.”

Nieuwe fuif

Na de examens trekt de leiding van KSA Marke op promotour. “Elke Kortrijkse jeugdbeweging krijgt twee gratis inkomkaarten.”

De Zakfuif wordt een puur Kortrijkse fuif met dj’s van Kortrijk en omstreken. “Er zijn ook dj’s uit onze KSA”. Er werd niet gekozen voor cocktails maar er is Omer voor 2,5 euro.

KSA Marke is van plan om tijdens de herfstperiode met een nieuwe fuif uit te pakken. De leiding wil hier nog niet veel over kwijt. “De naam verklappen we nog niet. Het is wel de bedoeling dat ook die fuif elk jaar opnieuw georganiseerd wordt”, besluiten ze bij KSA. Verder organiseert KSA Marke nog een eetfestijn, een cocktailbar en een dj contest.

(EDB)

Zakfuif op zaterdag 10 februari in Depart van 21 uur tot 5 uur. Kaarten zijn te koop bij de leden en de leiding van KSA Marke. In voorverkoop betaal je 4 euro en aan de deur 6 euro.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier