Zevenjarig tekentalent uit Rollegem wint internationale educatieve talentenwedstrijd

Op de foto zien we in het midden Libaut met achter hem zijn ouders Hannes Dejonckere en Cynthia Deman met zusje Lyana en naast hem broer Leander en Tim Desmet van pr-bureau Day One MPM die de prijs kwam overhandigen. © EDB
Redactie KW

Libaut Dejonckere (7) uit Rollegem won met zijn tekening van Jeff Randall van de reeks ‘Clarence’ de internationale educatieve talentenwedstrijd van televisiezender Cartoon Network.

Libaut wist de professionele jury waar scenaristencollectief Maliboe, Isabelle Cracco en cartoonist Lectrr in zetelden te overtuigen met zijn inzending in de categorie van 4 tot 8 jaar. Ze vonden zijn figuur kleurrijk, speels en met een heel duidelijke gezichtsuitdrukking. “Zonder twijfel een van de mooiste tekeningen die ingestuurd werden”, luidde het bij de jury. Naast een teken- en kleurpakket van Staedtler, een Wacom tekentablet, een Wacom Bamboo Stylus fineline en een iPad Mini krijgt Libaut de kans om samen met Lectrr zijn talent verder te ontwikkelen en zo misschien zijn eerst stapjes naar een grote carrière te zetten.

Libaut nam deel aan de Europese wedstrijd Imagination Studio Awards op een workshop in de Kortrijkse bibliotheek op 28 oktober. Ook elders in Vlaanderen kon er deelgenomen worden tussen 1 september en 1 november. Hij kreeg eerst fragmenten uit tekenfilms van Cartoon Network te zien. Ook broer Leander (9) maakte een tekening. Hij tekende SpongeBob.

Dolfijnen tekenen

Libaut loopt school in Moeskroen. Hij houdt van trommelen in de drumband, waar hij samen met zijn papa en broer naartoe gaat. Op zondag gaat hij naar Chiro Tandem in Rollegem. Hij gaat graag eens naar een pretpark en houdt van tekenen en knutselen. In de vakantie gaat hij soms knutselen en sporten met Sportplus. Libaut houdt ook van met de tablet spelen en is verheugd om er nu een nieuwe te hebben. Voor de wedstrijd tekende hij Jeff Randall met een spin. Het was immers rond de periode van Halloween. “Mijn getekend figuurtje was bang van een spin”, legt Libaut uit. “Er staat ook een bom op die de spin doet vallen.”

Later wil Libaut dolfijnenverzorger worden. “Dolfijnen teken ik het liefst. Ze zijn dan ook mijn lievelingsdieren !”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier