Zesdes uit Sint-Lodewijk bezorgen leerlingen De Kindervriend leuke filmnamiddag

26/05/17 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Woensdagnamiddag zagen de leerlingen van het 6de leerjaar uit Sint-Lodewijk-Deerlijk hun droom in vervulling gaan.

Zesdes uit Sint-Lodewijk bezorgen leerlingen De Kindervriend leuke filmnamiddag

De groepen uit Sint-Lodewijk-Deerlijk en uit de Kindervriend Rollegem samen met sympathisanten en vrijwilligers aan Kinepolis. © (Foto MV)

Door het organiseren van een marktnamiddag werden de nodige fondsen bij elkaar gebracht.

"Eerst was er onwennigheid toen de leerlingen van de Kindervriend arriveerden", zegt Juf Delfiene. "Na enkele minuten brak de warme lentezon het ijs en was er geen sprake meer van twee groepen. Het was heerlijk om zien hoe de kinderen hun zitje kozen in de cinemazaal. De oudsten snelden naar boven om een plek op de laatste rij te bemachtigen. De rolstoelen werden met de breedste glimlach naar boven gedragen. Zelfs het management van Kinepolis leende een helpende hand. Iedereen zat naast iedereen. Een fantastische ervaring."

De geluidjes die door de cinemazaal gonsden: "Vroem vroem" bij elke auto die op het doek passeerde.

"Iedereen vond dat heel gewoon", aldus de juf. "Het was een heerlijke namiddag. Eentje die iedereen nog lang zal onthouden. Hier leerden de kinderen meer dan dat ze in een heel schooljaar aangereikt krijgen. Hier leerden ze leven, voluit!"

(MV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!